top of page

Evenimentele lunii septembrie 2021

Pomul vieții & Atelier de modelare a colacilor,

14 septembrie 2021

Reconstituirea obiceiului de a face un pom al vieții la slujbele religioase ce însoțeau momentele de trecere în viața de apoi sau la pomenirile străbunilor va avea loc în zi de mare sărbătoare – Ziua crucii, o zi bună pentru postit. Gospodinele din Sebeșu de Jos vor frământa aluat din făina cea mai albă și vor modela colacii specifici Pomului vieții, povestind tradiția pregătirii colacilor, dar și a folosirii lor. În gospodăria din Sebeșu de Jos, veți afla despre obiceiuri locale nu numai de la localnici, ci și de la personajele realității virtuale din noua expoziție de la aceeași locație.

Tur pentru bloggeri, 14 septembrie 2021

Bloggeri din toată țara vor lua parte la un tur al noului circuit expozițional – ASTRA VR, care cuprinde Gospodăria de boștinar din Sebeșu de Jos, Staulul și Gospodăria de oier din Rășinari, monumente expuse în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. În cadrul expoziției, pot fi utilizate 20 de perechi de căști VR, pot fi ascultate povești sonore despre ocupațiile de bază ale comunităților din cele două localități amintite și pot fi văzute de asemenea secvențe de benzi desenate.

Tur pentru reprezentanții comunității locale, 14 septembrie 2021

Reprezentanți ai comunității locale sibiene vor participa la un tur al circuitului expozițional ASTRA VR, care are în centru tehnologii multimedia de punere în valoare a patrimoniului provenit din două localități ale județului Sibiu: Rășinari și Sebeșu de Jos.

Târg de toamnă, 14 septembrie 2021

Din abundența de fructe și legume a toamnei, valorificată prin cunoștințele transmise din generație în generație, gospodari vrednici din Rășinari, Sebeșu de Jos și împrejurimi ne vor aștepta la târg cu cele mai bune, sănătoase și gustoase produse. Vom putea degusta preparatele în timp ce producătorii ne spun povestea realizării lor: ingredientele folosite și etape de urmat.

Atelier gastronomic & Atelier de confecționare a lumânărilor din seu de oaie, 24 septembrie 2021

Atelierul gastronomic este dedicat preparării cărnii de oaie, potrivit rețetelor pastorale, utilizând materia primă care este pretabilă a fi preparată pentru consumul uman, iar prin atelierul de confecționare a lumânărilor din seu de oaie se va valorifica seul, un produs care își găsește valoarea prin transformarea sa în lumânări. Acest atelier își propune să reînvie un meșteșug uitat în negurile timpului: confecționarea lumânărilor din seu de oaie, parcurgând toate etapele necesare: de la procurarea seului, la pregătirea fitilului de lumânare și turnarea lumânărilor.

bottom of page