top of page

Evenimentele lunii iulie 2021

Târg de vară & Atelier de preparat verzare, 9 iulie 2021

La târgul de vară vor fi prezenți producători din Rășinari, Sebeșu de Jos și împrejurimi, cu produse specifice localităților din care provin. Localnice ale comunei Rășinari vă vor spune povestea verzarelor, plăcinte cu brânză și mărar pe care rășinărenii le pregătesc de Rusalii, și veți avea ocazia să participați la prepararea acestora. Noul circuit expozițional vă va familiariza cu viața comunităților din cele două localități prin intermediul unor tehnologii de ultimă generație.

Tur pentru specialiști, 9 iulie 2021

Specialiști ai unor diverse muzee din țară vor lua parte la un tur al noului circuit expozițional – ASTRA VR. Întâlnirea constituie o bună ocazie pentru dezvoltarea unor discuții pe tema utilizării noilor tehnologii în spațiul muzeal.

Atelier de confecționare a lumânărilor din ceară de albine, 24 iulie 2021

Confecționarea lumânărilor din ceară de albine este o activitate care încă se practică în Sebeșu de Jos. Vă invităm să descoperiți atât tehnicile tradiționale, cât și pe cele mai moderne de obținere a lumânărilor și să interacționați cu localnici care sunt pricepuți la acest meșteșug. În gospodăria din aceeași localitate, aflată în muzeu, puteți interacționa și cu personaje din realitatea virtuală, care vă vor povesti despre specificul comunității amintite.

bottom of page