top of page

Întâlnire online (1)

26 mai 2021, 09:30 - 11:00

În prima parte a întâlnirii, au fost prezentate ultimele noutăți privind implementarea proiectului, ce s-a realizat până în prezent și activitățile care urmează să fie organizate - vernisajul expoziției, atelierele, târgurile și reconstituirile în care sunt implicate comunitățile locale.

Au fost discutate principalele provocări și dificultăți, partenerii din Norvegia oferind exemple despre modul în care integrează tehnologia în expozițiile lor, în special în cadrul Muzeului pentru Istoria și Cultura Surzilor (Norsk Døvemuseum). Unul dintre principalele exemple oferite a fost utilizarea codurilor QR, care recâștigă acum teren și pot fi de mare ajutor în comunicarea patrimoniului către public, deși pentru o vreme au părut învechite. 

A fost discutată și organizarea următoarelor sesiuni bilaterale pe tema utilizării noilor tehnologii în muzee. Temele care prezintă interes pentru ambele instituții și au fost propuse ca subiecte de discuție sunt următoarele:

 

I. Teme legate de conținut: interpretarea și comunicarea patrimoniului - cum să alegem poveștile care sunt de interes pentru public; cum să adaptăm limbajul pentru diverse categorii de public și cum să integrăm vocabularul arhaic în expoziție

 

II. Teme legate de dispozitivele utilizate: cum să alegem dispozitivele potrivite pentru diseminarea poveștilor; VR sau AR; alfabetizarea digitală în muzee; colaborarea cu diverși contractanți când nu știi exact ce poți solicita în materie de tehnologie; coduri QR

bottom of page