top of page

Întâlnire Online (4)

30 septembrie 2021, 10:00 - 11:00

Au fost discutate concluziile expoziției multimedia după cele trei luni de implementare. Agenda întâlnirii a cuprins următoarele teme:

  • o prezentare a numărului de vizitatori și a comportamentului acestora de vizitare: numărul a fost mai mare decât s-a preconizat, vizitatorii petrecând în medie 20 de minute la fiecare locație; expoziția nu este atractivă doar pentru grupul țintă ci și pentru persoane mai tinere sau chiar mult mai în vârstă. A fost primit feedback pozitiv de la persoane în vârstă care au încercat pentru prima dată experiența VR. Familiile cu copii tind să petreacă mai mult timp în gospodării. Vizitatorii străini găsesc conținutul foarte util, acesta fiind accesibil și în limba engleză.

  • o prezentare a feedback-ului vizitatorilor: majoritatea au găsit oportună utilizarea tehnologiei într-un muzeu în aer liber, apreciind diversitatea și calitatea informațiilor, precum și soluțiile tehnice de transmitere a poveștilor. Participanții au fost entuziasmați să ia parte la activitățile culturale organizate, arătându-se interesați de întâlnirea meșteșugarilor și de experiențele practice.

  • o prezentare a feedback-ului venit din partea personalului Muzeului ASTRA: vizitatorii au avut nevoie de mai puțină asistență decât s-a crezut inițial, dar au fost curioși și au cerut multe lămuriri; vremea rea descurajează vizitatorii și ar trebui găsite soluții alternative.

bottom of page