top of page

Târg de vară & Atelier de preparat verzare

9 iulie 2021, orele 10-16

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, gospodăria din Rășinari și gospodăria din Sebeșu de Jos

Târgul de vară aduce producători din Rășinari, Sebeșu de Jos și împrejurimi care vor expune spre vânzare produse tradiționale după rețete sau după inspirația dată de viața tradițională a satului de altădată. Veți putea achiziționa  produse apicole, ceară de albine și produse obținute din aceasta, țesături și haine cu motive tradiționale, produse din lapte de oaie, dulcețuri, siropuri și zacuscă, legume proaspete, dar și împletituri din răchită: coșuri și corfițe. La fel ca la orice târg, vizitatorii vor putea afla detalii despre resursele locale folosite de producători, modalitatea de realizare și vor putea degusta bucatele a căror tradiție merge mult în urmă.

În cadrul evenimentului se va desfășura și un atelier de preparare a verzarelor, un produs emblematic pentru comuna Rășinari. Povestea verzarelor va fi spusă chiar de rășinărene, verzarele fiind plăcinte cu brânză și mărar pe care rășinărenii le pregătesc o singură dată pe an, de Rusalii. În cadrul atelierului, veți avea ocazia și să participați la prepararea acestora.

Noul circuit expozițional: gospodăria de boștinar din Sebeșu de Jos, staulul și gospodăria de oier transhumant din Rășinari, vă va familiariza cu viața comunităților din cele două localități și prin intermediul unor tehnologii de ultimă generație.

bottom of page