top of page

Program vernisaj & tur de presă

30 iunie 2021

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului

Pentru prima dată într-un muzeu în aer liber din România, tehnologia VR este utilizată într-un circuit expozițional. Este vorba despre ASTRA VR, o expoziție inedită, prin care vizitatorii pot utiliza 20 de perechi de căști VR de ultimă generație, care funcționează independent. Căștile VR redau o lume virtuală a satului românesc, animată 3D, în care sunt reliefate scene de viață, peisaje, natură, arhitectură și obiceiuri. Gospodăria de boștinar din Sebeșu de jos și cea de oier din Rășinari sunt punctele de reper ale expoziției. Proiectul mai cuprinde secvențe de benzi desenate – povești despre păstorit și despre confecționarea lumânărilor din ceară, uleit și prepararea oțetului de mere.

 

Peste 20 de specialiști din Muzeul ASTRA și nu numai (arhitecți, regizori, programatori, graficieni și actori) au lucrat aproape 8 luni la realizarea expoziției ASTRA VR. Întreg circuitul expozițional va fi disponibil atât în limba română, cât și în limba engleză.

 

PROGRAM VERNISAJ ASTRA VR 

 

Ora 13:00 – tur de presă cu plecare de la staulul din Rășinari - gospodăria din Rășinari spre gospodăria din Sebeșu de Jos

Ora 14:00 – vernisaj expoziție ASTRA VR

bottom of page